PURE MOMENTEN VERHALEND VASTGELEGD

POST

‘You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.’

premature baby wordt gewassen

De quote hierboven heeft betrekking op alle premature baby’s die op de wereld komen. Zo ook op onze eigen zoon, die met 32 weken en 5 dagen zwangerschapsduur onverwachts ter wereld kwam.

Door zijn vroeggeboorte kwam ik met Stichting Earlybirds in aanraking. Een kennis van mij was van haar tweeling te vroeg bevallen en zij gaf aan dat deze Stichting kosteloos reportages aanbiedt in het ziekenhuis.

Ik had wel eens van deze Stichting gehoord toen ik op een beurs was, maar liep daar toen eigenlijk zonder gedachte langs, (shame me…) want ik had nooit verwacht dat dit mij zou overkomen. 

Ik heb mij aangemeld en ik dacht dat je geluk moest hebben als zij hier tijd voor hadden. Maar ik kreeg al heel snel contact met een fotograaf. Ons zoontje was toen twee weken oud en heeft zij vastgelegd dat we hem in bad deden. Ik kan naar deze foto’s blijven kijken, want wat is hij daar klein. Ik vind het ook heel fijn dat mijn man en ik samen op de foto staan. Iets wat je zelf snel vergeet om te doen wanneer je in de hectische periode zit.

Na de ziekenhuisopname bleef ik de Stichting volgen op social media. Op een gegeven moment zag ik een bericht voorbij komen dat zij fotografen zochten. Fotograferen deed ik al een hele tijd, maar dit leek mij een fijne manier om een vrijwillige bijdrage te kunnen leveren aan een doelgroep die heel dichtbij mij ligt. Na de aanmelding mocht ik een proefshoot doen en zo werd ik aangenomen. Intussen heb ik al heel veel premature baby’s met hun ouders op de foto gezet. Het blijft voor mij iedere keer zo bijzonder. Ieder z’n eigen verhaal en ieder verdient een waardevolle reportage.

Op de foto zie je onze zoon, Jort. Deze foto is gemaakt door: Sascha Borst, namens Earlybirds.