PURE MOMENTEN VERHALEND VASTGELEGD

POST

‘You are more than we ever expected and better than we ever imagined’

Een pasgeboren wordt in de wombpositie vastgehouden

Het is altijd zo bijzonder om de reactie van de ouders te zien als de baby is geboren. Ziet de baby eruit zoals je verwachtte? Of zie je al iets herkenbaars? Ik probeer die momenten dan ook altijd vast te leggen. Zelf heb ik daar geen foto van toen ik beviel, maar ik weet nog wel wat ik precies dacht.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik had namelijk helemaal niet verwacht dat hij er zo goed uit zou zien.. Hij is namelijk met 32 weken zwangerschap geboren en tijdens de zwangerschap had ik mijzelf allerlei voorstellingen gemaakt. Ik verwachtte dat hij haar zou hebben en een gemiddeld gewicht, want die kenmerken hadden mijn man en ik ook als baby. Maar toen ik daar lag met een prematuur in aantocht, dacht ik alleen nog maar ‘als hij maar ademt’ en zou ik hem überhaupt wel te zien krijgen?⠀⠀⠀

Maar het ging eigenlijk als bij een ‘normale’ bevalling. Ik mocht hem zelf aanpakken en hij schreeuwde het uit, dus dat ademen ging ‘m ook gelijk goed af. En daarnaast had hij een bos haar en zag ik al kenmerken van mijn man erin.

Dat laatste hoor en zie ik vaker dat het eerder op de vader, dan op de moeder lijkt. En misschien maar beter ook in ons geval, zo kon Frank die ruim 2000 km verderop zat alvast een beetje van hemzelf zien. 😉