PURE MOMENTEN VERHALEND VASTGELEGD

POST

Een nieuw leven fotograferen tussen twee werelden van gevoel

een baby met zuurstof ligt bij zijn vader

Dit is een heel sterk jongetje die al een hele strijd heeft geleverd. Hij moest geboren worden, samen met zijn broer. Hij was eigenlijk de zwakkere van de twee. Te licht voor zijn termijn en hij had het lastig om de zuurstof onder controle te krijgen.

Hold on tight and fight as hard as you can

Zijn broer, die zwaarder was en waarmee het beter leek te gaan werd ziek. Hij bleek een infectie te hebben en hoe goed het in het begin met hem ging, zo bergafwaarts ging het nadat hij ziek werd. En zelfs zo heftig, dat de ouders afscheid van hem moesten nemen.

Ik stond daar in de kamer te fotograferen tussen twee werelden van gevoel. Het verdriet van een paar weken geleden en de blijdschap dat deze strijder er nog is. Het gevoel wat ik toen had is eigenlijk niet beschrijven. Des te meer wilde ik het voor deze ouders goed vastleggen. De liefde, de kracht en het samenzijn van hun als gezin.

Voor mij, wat ik toen in deze kamer zag en voelde vat deze foto samen. Want ondanks het verdriet dat er heerste zag ik ouders die trots waren. De kwetsbaarheid van een premature baby, maar ook de lichtpuntjes die zij nog konden zien.

Vandaag had ik het met een andere ondernemer over de fotografie. En in elke shoot leg ik mijn ziel en zaligheid, maar met deze beelden daar zit nog even iets extra’s bij en zijn dat zeker voor mij de drijfveren om hiermee door te blijven gaan.