Hi!

Leuk dat je verder kijkt op mijn website om mij beter te leren kennen. Mijn naam is Eveline van Winden, 33 jaar oud en geboren en getogen in Pijnacker. Ik ben getrouwd met Frank en we hebben een zoon, Jort van 2 jaar oud.

Fotograferen is iets wat mij al heel mijn leven bezighoudt. Toen ik klein was vond ik het al superleuk om foto’s te schieten met de analoge camera van mijn moeder. Ik kon daarna ook niet wachten om het resultaat op te halen bij de fotowinkel en soms tot de veronderstelling te komen dat het niet helemaal was zoals ik had bedacht… (ai, iets teveel bewogen, of te donker). Een echte carrière was dus nog niet aan de orde, maar dit was wel het begin van waar ik nu ben. In de jaren daarna legde ik veel vast met de eerste digitale camera van mijn vader, vervolgens ontdekte ik steeds meer wat je met een camera kan en kreeg ik een liefde voor scherpte-diepte foto’s en interessante composities.

Echte serieuze vormen heeft het aangenomen toen mijn zoontje 8 wk te vroeg werd geboren. We werden door de verpleging geïnformeerd over Stichting Earlybirds. Zij bieden kosteloos fotoshoots aan in het ziekenhuis voor premature baby’s en hun ouders. Wij hebben dit toen mogen ervaren en de waardevolle momenten waren zo mooi vastgelegd. Toen zag ik een oproep voorbijkomen om ook voor deze stichting te fotograferen. Ik moest een portfolio opbouwen en ging daarmee aan de slag. Na veel oefenrondes bij vriendinnen met pasgeboren baby’s heb ik de sprong genomen en mij aangemeld. Toen ik werd aangenomen en dit bekend werd bij steeds meer mensen dat ik fotoshoots deed werd ik voor meer reportages gevraagd. Dit heeft opgeleverd dat ik naast mijn baan in het onderwijs ook een fotografiebedrijf heb kunnen starten.

Het mooiste aan fotografie vind ik dat je de momenten voor mensen vastlegt die van waarde zijn. Herinneringen vervagen, maar een foto roept steeds weer dat bijzondere gevoel op. Ik fotografeer hoe het moment is, hoe onverwachter, hoe mooier en hoe meer waarde het voor jou heeft.

Neem contact met mij op en hopelijk mag ik ook jouw waardevolle momenten vastleggen.

Liefs Eveline